Вести

Запаление на иднината - APQ и церемонија за ориентација на дипломирани практиканти на Универзитетот Хохаи „Спарк програма“

Запаление на иднината - APQ и церемонија за ориентација на дипломирани практиканти на Универзитетот Хохаи „Спарк програма“

1

Во попладневните часови на 23 јули, церемонијата за ориентација за практиканти за APQ & Hohai University "Graduate Joint Training Base" се одржа во конференциската сала 104 на APQ. Заменик-генерален директор на APQ Чен Јију, министерот за истражување на Институтот за истражување на Универзитетот Хохаи во Сужоу, Џи Мин, и 10 студенти присуствуваше на церемонијата, чиј домаќин беше помошникот генерален директор на APQ, Ванг Менг.

2

За време на церемонијата говори одржаа Ванг Менг и министерот Џи Мин. Заменик генералниот директор Чен Јију и директорот на Центарот за човечки ресурси и администрација Фу Хуајинг обезбедија кратки, но длабоки воведи за темите на програмата за постдипломски студии и „Програмата Спарк“.

3

(Потпретседател на APQ Јију Чен)

4

(Институт за истражување на Универзитетот Хохаи Сужоу, министер Мин Џи)

5

(Директор на Центарот за човечки ресурси и администрација, Хуајинг Фу)

„Програмата Spark“ вклучува APQ воспоставување на „Spark Academy“ како надворешна база за обука за дипломирани студенти, имплементирање на моделот „1+3“ насочен кон развој на вештини и обука за вработување. Програмата користи теми од проектни претпријатија за да поттикне практично искуство за студентите.

Во 2021 година, APQ официјално потпиша договор за стратешка соработка со Универзитетот Хохаи и го заврши воспоставувањето на заедничката обука за дипломирани студенти. APQ ќе ја искористи „Програмата Spark“ како можност да ја искористи својата улога како практична основа за Универзитетот Хохаи, континуирано ја подобрува интеракцијата со универзитетите и постигнувајќи темелна интеграција и развој на двете страни меѓу индустријата, академијата и истражувањето.

6

Конечно, посакуваме:

На новите „ѕвезди“ кои влегуваат во работната сила,

Нека го носиш сјајот на безброј ѕвезди, оди во светлината,

Надминете ги предизвиците и напредувајте,

Нека секогаш останете верни на вашите првични аспирации,

Останете страстни и блескави засекогаш!


Време на објавување: 24 јули 2024 година